35 общини в списък за спасяване | РААБЕ Експерт

35 общини в списък за спасяване

35 общини в списък за спасяване
04
2016

Промените в Закона за публичните финанси все още не са приети

35 от българските общини вероятно ще бъдат включени в процедури за финансово оздравяване, ако промените в Закона за публичните финанси бъдат приети. Все още обаче не е ясно кои са те.

Информацията беше обявена от Mediapool, като според агенцията Министерство на финансите няма намерение да разшири критериите за включване на дадена община в такава процедура. Причината е, че ако критериите бъдат разширени, ще се увеличи и броят на общините с нужда от финансово оздравяване.

Проектът на Закона за публичните финанси беше приет на първо четене още на 11 март, но все още не е минал в зала на второ. Съгласно него закъсали общини ще могат да получават временен безлихвен заем след преценка на финансовия министър. Ако след такъв заем, общините успеят да се справят с проблемите си във финансово отношение и да покажат трайна тенденция за подобряване, заемът ще може да бъде преобразуван в субсидия.

Законът за публичните финанси беше внесен в Народното събрание още през февруари.

Сподели тази статия: 
Може да намерите повече информация по темата в изданието: 

Счетоводен наръчник

Счетоводен наръчник

 Изданието е с изчерпан тираж в хартиен формат. Заявете го като е-книга на следния адрес: https://expert.raabebg.com/produkti/elektronni-...Прочети още

Цена:48,00 лв


Бърза ПОРЪЧКА

Категория новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top