Искат списък с общините, съставили „неправомерни“ задания за обществени поръчки | РААБЕ Експерт

Уважаеми клиенти, Във връзка с въведеното в България извънредно положение поради пандемията от COVID-19, Ви уведомяваме, че въвеждаме дистанционен режим на работа за всички служители на РААБЕ България ЕООД. Нашият офис ще е затворен, но продължаваме да обслужваме Вашите поръчки и да доставяме издания.
За връзка с отдел “Oбслужване на клиенти”можете да ни намерите на: тел.: 0893 444 310 / 0879 545 426 / 0896 669 914; имейл: service@raabebg.com
За връзка с отдел „Семинари в област Образование” можете да ни намерите на: тел.: 02 974 17 81 / 0879 545 417; имейл: academy@raabebg.com

Искат списък с общините, съставили „неправомерни“ задания за обществени поръчки

Искат списък с общините, съставили „неправомерни“ задания за обществени поръчки
03
2014

Идеята е на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност БОРКОР

От Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност БОРКОР са започнали няколко инициативи за намаляване на корупционните практики при обявяването на обществени поръчки. Едната от тях предвижда да бъде съставен публичен списък на общините, които са съставили неправомерни задания за обществени поръчки, обслужващи явно интереса на конкретна фирма.

Пример за такива са община, която при обществена поръчка за градски транспорт е поставила изискване фирмата – изпълнител, да има багери, и друга община, която в обявената от нея обществена поръчка е поискала доставка за прах за пране в опаковки от по 475 грама.

Друга инициатива на центъра е да се въведат декларации, в които от Възложителя да декларират, че не са в семейни отношения с някой от участниците. Тези декларации ще се проверяват от Комисията за конфликт на интереси.

Сподели тази статия: 
Категория новини: 
Таг новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top