Кооперации на хора с увреждания ще изпълняват общински поръчки | РААБЕ Експерт

Уважаеми клиенти, Във връзка с въведеното в България извънредно положение поради пандемията от COVID-19, Ви уведомяваме, че въвеждаме дистанционен режим на работа за всички служители на РААБЕ България ЕООД. Нашият офис ще е затворен, но продължаваме да обслужваме Вашите поръчки и да доставяме издания.
За връзка с отдел “Oбслужване на клиенти”можете да ни намерите на: тел.: 0893 444 310 / 0879 545 426 / 0896 669 914; имейл: service@raabebg.com
За връзка с отдел „Семинари в област Образование” можете да ни намерите на: тел.: 02 974 17 81 / 0879 545 417; имейл: academy@raabebg.com

Кооперации на хора с увреждания ще изпълняват общински поръчки

Кооперации на хора с увреждания ще изпълняват общински поръчки
11
2016

Обединени усилия за по-добра заетост

Кооперации на хора с увреждания ще изпълняват общински поръчки. Това предвижда подписаното споразумение за сътрудничество между кмета на Варна Иван Портних и Стилиян Баласопулов, председател на Националния съюз на трудовопроизводителните кооперации за хора с увреждания (ТПК). Целта е обединяване на усилията за създаване на по-активна трудова заетост чрез подкрепа на дейностите, реализирани в кооперациите.

Те предлагат възможности за изработка на облекло, направа на парапети за осигуряване достъпна среда за хора с увреждания; книговезки услуги; тапицерски услуги и др.  В Споразумението участват Националният съюз на трудовопроизводителните кооперации (ТПК) - София, Окръжният съюз на трудово-производителните кооперации – Варна, ТПК „Родина“, Кооперация „Галатея“, ТПК „Аутомотор“, ТПК „Единство“, ТПК „Варненска комуна“, ТПК „Младост“.

„Това е добър повод да засвидетелстваме подкрепата си към трудовопроизводителните кооперации и силен социален ангажимент от страна на Община Варна към хората с увреждания. Радвам се, че законодателно такова сътрудничество вече е възможно и вярвам, че тепърва ще намерим още общи допирни точки по дейностите, които да осъществяваме заедно", заяви след подписването кметът Иван Портних.  

Трудовопроизводителните кооперациите са най-големият работодател на хората с увреждания и създават социална интеграция на тази група. Благодаря на Община Варна за съдействието. С тази инициатива искаме да направим кооперациите още по-активна част в социално-икономическото развитие на нашата страна, в частност и във Варна, заяви Стилиян Баласопулов. В морската столица в ТПК-та са ангажирани над 400 души с увреждания. Едва петдесетина от тях обаче в момента имат осигурена работа.

Сподели тази статия: 
Категория новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top