Нова СИДДО с Румъния | РААБЕ Експерт

Нова СИДДО с Румъния

Нова СИДДО с Румъния
05
2015

Старата спогодба е подписана в средата на 90-те

В края на миналия месец Министерски съвет одобри проект за нова Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане с Румъния. Преди да влезе в сила документът се нуждае от ратификация.

Действащата към момента спогодба със северната ни съседка е от 1994 г. Именно това е и причината за изготвянето на новия проект, тъй като предишната е подписана в различни икономически условия и при различна правна регламентация по отношение на данъчното облагане у нас.

Проектът на новата СИДДО е изготвен в съответствие с модела на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Той включва система за разпределение на данъчното облагане между двете държави. Според очакванията приемането на спогодбата ще допринесе за развитието на двустранните икономически отношения, тъй като ще спомогне реализирането на реални и облекчени от данъчна гледна точка възможности за дружествата, които са местни лица на някоя от двете страни.

Повече за тази и за другите нови спогодби, както и за измененията в областта на данък при източника, можете да научите по време на семинар „Данък при източника - промени и специфични въпроси. Преглед на новите СИДДО.“ на 19 юни!

Сподели тази статия: 
Категория новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top