Без сериозни промени в документите по Интрастат | РААБЕ Експерт

Уважаеми клиенти, Във връзка с въведеното в България извънредно положение поради пандемията от COVID-19, Ви уведомяваме, че въвеждаме дистанционен режим на работа за всички служители на РААБЕ България ЕООД. Нашият офис ще е затворен, но продължаваме да обслужваме Вашите поръчки и да доставяме издания.
За връзка с отдел “Oбслужване на клиенти”можете да ни намерите на: тел.: 0893 444 310 / 0879 545 426 / 0896 669 914; имейл: service@raabebg.com
За връзка с отдел „Семинари в област Образование” можете да ни намерите на: тел.: 02 974 17 81 / 0879 545 417; имейл: academy@raabebg.com

Без сериозни промени в документите по Интрастат

Без сериозни промени в документите по Интрастат

Новият закон влезе в сила от 01 юли

Българските законотворци вече започнаха да мислят и за гражданите. Доказателство за това е новият Закон за статистика на вътрешнообщностната търговия със стоки, който въпреки че влезе в сила от началото на месеца, няма да донесе изменения в действащите към момента декларации.

Промените по тях ще бъдат единствено козметични – където се налага ще бъде сменена старата разпоредба с новата, която й отговоря. Няма да има промяна и в заповедта за праговете по Интрастат. Те остават същите, независимо от новия закон.

Не забравяйте обаче новите срокове. Подаването на декларации вече се прави до 14-то число на месеца, а корекцията на данните може да се извърши до 6 месеца, вместо досегашните 3.

Повече информация за новите промени ще намерите в практически наръчник по ДДС за счетоводители

Сподели тази статия: 
Категория новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top