Чакат ни типови форми за обществените поръчки | РААБЕ Експерт

Уважаеми клиенти, Във връзка с въведеното в България извънредно положение поради пандемията от COVID-19, Ви уведомяваме, че въвеждаме дистанционен режим на работа за всички служители на РААБЕ България ЕООД. Нашият офис ще е затворен, но продължаваме да обслужваме Вашите поръчки и да доставяме издания.
За връзка с отдел “Oбслужване на клиенти”можете да ни намерите на: тел.: 0893 444 310 / 0879 545 426 / 0896 669 914; имейл: service@raabebg.com
За връзка с отдел „Семинари в област Образование” можете да ни намерите на: тел.: 02 974 17 81 / 0879 545 417; имейл: academy@raabebg.com

Чакат ни типови форми за обществените поръчки

Чакат ни типови форми за обществените поръчки

Първите такива ще бъдат за сектор транспорт

Възлагането на обществени поръчки от държавата ще става с типови форми. Те ще бъдат използвани от общините, агенциите и министерствата, които провеждат такива процедури.

Вече няколко типови форми са създадени за инициативата JASPERS и се очаква до няколко седмици да бъдат дадени на Агенцията за обществени поръчки за одобрение. Едва след това те ще станат задължителни, съобщи Капитал Daily.

Според министъра по управление на средствата от ЕС – Томислав Дончев, първите пакети с типови форми ще бъдат за жп и пътния транспорт, както и за водния сектор. По негово мнение стандартните договори ще са от полза най-вече за възложителите, защото общините вече няма да имат такава свобода при определянето на параметрите.

До няколко седмици се очаква да бъде даден за обществено обсъждане и Законът за управление на средствата от ЕС.

Сподели тази статия: 
Категория новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top