Едно платежно за всичко! | РААБЕ Експерт

Уважаеми клиенти, Във връзка с въведеното в България извънредно положение поради пандемията от COVID-19, Ви уведомяваме, че въвеждаме дистанционен режим на работа за всички служители на РААБЕ България ЕООД. Нашият офис ще е затворен, но продължаваме да обслужваме Вашите поръчки и да доставяме издания.
За връзка с отдел “Oбслужване на клиенти”можете да ни намерите на: тел.: 0893 444 310 / 0879 545 426 / 0896 669 914; имейл: service@raabebg.com
За връзка с отдел „Семинари в област Образование” можете да ни намерите на: тел.: 02 974 17 81 / 0879 545 417; имейл: academy@raabebg.com

Едно платежно за всичко!

Едно платежно за всичко!

Улеснение за фирми и счетоводители или …?

В министерство на финансите се обсъжда вариант за въвеждане на едно платежно нареждане, с което да се внасят задълженията към републиканския бюджет – заедно за данъци и осигурителни вноски. Така ще се избегне плащането на банкови такси за всеки отделен документ. Очаква се този вариант да стане факт към края на 2012 г. със съответните изменения в Данъчно-осигурителния процесионален кодекс за 2013 г. Как ли ще оцелеят банките?

Нормално е всеки счетоводител, пък и всеки нормален човек да си зададе въпроса – как тогава ще се отчита коя сума е данък, коя е осигурителна вноска и за какъв осигурителен риск се отнася, след като няма да има отделни параграфи? Как ще се оеднаквят сроковете за внасяне на отделните задължения и много други подобни въпроси.

Или решението е за тези, които така или иначе са редовни данъкоплатци, а държавата как ще разпределя и използва приходите към даден момент остава загадка.

Сподели тази статия: 
Категория новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top