Представиха бъдещата Оперативна програма „Добро управление“ | РААБЕ Експерт

Уважаеми клиенти, Във връзка с въведеното в България извънредно положение поради пандемията от COVID-19, Ви уведомяваме, че въвеждаме дистанционен режим на работа за всички служители на РААБЕ България ЕООД. Нашият офис ще е затворен, но продължаваме да обслужваме Вашите поръчки и да доставяме издания.
За връзка с отдел “Oбслужване на клиенти”можете да ни намерите на: тел.: 0893 444 310 / 0879 545 426 / 0896 669 914; имейл: service@raabebg.com
За връзка с отдел „Семинари в област Образование” можете да ни намерите на: тел.: 02 974 17 81 / 0879 545 417; имейл: academy@raabebg.com

Представиха бъдещата Оперативна програма „Добро управление“

Представиха бъдещата Оперативна програма „Добро управление“

Сред приоритетите е нов Закон за обществените поръчки

През следващия програмен период, който е от 2014 г. до 2020 г., е предвидено да бъде даден ход на нова оперативна програма – „Добро управление“. По време на представянето й бяха обсъдени основните мерки, които трябва да се предприемат, за да се осигури прозрачен и улеснен процес за провеждане на обществени поръчки.

Именно осигуряването на този процес е и основното предизвикателство пред програмата. Като основен приоритет са идентифицирани въвеждането на електронна платформа за обществените поръчки. Друг приоритет е нов Закон за обществените поръчки, както и повишаване на подготовката на администрацията у нас.

Оперативна програма „Добро управление“ (ОПДУ) е продължение на оперативните програми „Техническа помощ“ и „Административен капацитет“. Бенефициенти на програмата ще бъдат всички структури на държавната администрация (на централно, областно и общинско ниво) и съдебната система, обучителните им институти, както и структурите на гражданското общество. Основната цел на програмата е да се осигурят финансови средства за изпълнение на стратегическите приоритети на страната ни.

Сподели тази статия: 
Категория новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top